Otomatik Geçişli İkili Sarıcı

ADTU Serisi

Hızlı üretim hatlarında 0,4 mm'den 8 mm'ye kadar olan kabloların yüksek hızlı sarımını yapan makinadır. Özel talep durumunda daha kalın kesitli kabloların sarımı da kablo tipine göre yapılabilmektedir. Dolumu tamamlanan makaradan boş makaraya otomatik olarak kablonun geçişini hat hızında herhangi bir düşme yaşanmaksızın sağlar ve böylece hat durmaksızın makara değişimi yapılmış olur.
Beş farklı ebatta üretilen ADTU Serisi Sarıcılar makara ebatlarına göre 500 mm’den 1250 mm’ye kadar makaralar alabilmektedir. Serinin en küçüğü olan ADTU500 Sarıcı 2200 metre/dakika tasarım hızına sahip olup, 1800 metre/dakika aktif sarım hızında üretim yapabilmektedir.
Kendi üzerinde bulunan dahili dancer ünitesi yardımıyla sarım hızını sürekli ve aktif olarak otomatik kontrol edebilen makinada aynı zamanda dahili travers (var-gel) mekanizması da bulunmaktadır. Böylece kablonun sarım hızına ve kablo çapına senkron olarak düzgün bir sarım yapılması sağlanmaktadır.
ADTU serisi üzerinde bulunan dokunmatik ekran ve dahili yazılım ile otomatik kontrollere ek olarak gerektiğinde operatörün gerekli durumlarda makinanın ayarlarını manüel olarak yapabilmesine imkan tanınmaktadır. Böylece operatör makara değişim metre bilgisi girerek otomatik makara sarım miktarını girebildiği gibi manüel makara değişimi yapmanın da dahil olduğu gerekli operasyonları ayarlayabilmektedir.
ADTU Serisi Sarıcılar enerji verimli hassas kontrollü servo motorlar ile tahrik edilmektedir. Makara yükleme, taşıma, indirme/kaldırma ve çıkartma işlemleri standartta pnömatik sistem ile yapılmaktadır. Ancak sarımı yapılan kablo/tel özelliklerine ve müşteri talebi doğrultusunda hidrolikli olarak da üretilebilmektedir.

İkili Yarı Otomatik Fiber Sarıcılar

ADTU-F Serisi

Fiber Optik kablo üretimi yapılan hatlarda sarıcı olarak kullanılmaktadır. Dolumu tamamlanan makaradan boş makaraya otomatik olarak kablonun geçişini hat hızında herhangi bir düşme yaşanmaksızın sağlar ve böylece hat durmaksızın makara değişimi yapılmış olur.
Üç farklı ebatta üretilen ADTU-F Serisi Sarıcılar makara ebatlarına göre 400 mm’den 630 mm’ye kadar makaralar alabilmektedir.
Fiber Optik kabloların teknik değerleri korunarak gerekli gerginlikte sarım yapılarak fiber optik kabloların uygun biçimde sarımı sağlanmaktadır.
Kendi üzerinde bulunan dahili dancer ünitesi yardımıyla sarım hızını sürekli ve aktif olarak otomatik kontrol edebilen makinada aynı zamanda dahili travers (var-gel) mekanizması da bulunmaktadır. Böylece kablonun sarım hızına ve kablo çapına senkron olarak düzgün bir sarım yapılması sağlanmaktadır.
ADTU-F serisi üzerinde bulunan dokunmatik ekran ve dahili yazılım ile otomatik kontrollere ek olarak gerektiğinde operatörün gerekli durumlarda makinanın ayarlarını manüel olarak yapabilmesine imkan tanınmaktadır. Böylece operatör makara değişim metre bilgisi girerek otomatik makara sarım miktarını girebildiği gibi manüel makara değişimi yapmanın da dahil olduğu gerekli operasyonları ayarlayabilmektedir.
ADTU-F Serisi Sarıcılar enerji verimli hassas kontrollü servo motorlar ile tahrik edilmektedir. Makara yükleme ve çıkartma işlemleri operatör tarafından manüel olarak yapılmaktadır.

Makine ve Servis Talepleriniz


Firmamız ihtiyaçlarınıza uygun olarak tasarımlar yaparak üretim yapabilmektedir. Makine ve servis talepleriniz için bize yazın, satış temsilcilerimiz en kısa süre içerisinde sizlere geri dönüş yapacaklardır.